Presentació

La Plataforma Antifeixista torna al carrer perquè la realitat ho imposa: Plataforma per Catalunya a les institucions, l’obertura del Casal Tramuntana, agressions, presència ostentosa de nazis als carrers i a mobilitzacions, etc.

Però no són només els partits i organitzacions nazis o criptofeixistes les que ens preocupen. Ja sigui per la pressió dels sectors més conservadors de l’extrema dreta, ja sigui pel propi funcionament del sistema capitalista, que plantejaments i polítiques atribuïdes al feixisme són assumides sense que els hi tremoli la mà pels diversos partits governants. És en aquest sentit que veiem l’ofensiva reaccionària del PP contra l’avortament, les amenaces a canviar la llei sobre el matrimoni homosexual o les polítiques racistes contra els migrants, sent la més recent la de la retirada de la targeta sanitària a qui no tingui papers.

Aquest creixement ens demostra que la seva tasca és defensar uns ciments —els ciments atrofiats del capitalisme— que estan a punt de caure.

I davant tot això, veiem la necessitat de crear un moviment antifeixista ampli capaç de crear eines permanents d’anàlisi, difusió i de lluita que ens permetin treballar l’arrel del problema.

Posem fil a l’agulla a una lluita que mai s’ha deixat de dur a terme, però que es va transformant amb els anys. Ens hem unit per a ser més fortes, derrotar l’enemic comú, desemmascarar el feixisme amagat rere les institucions i combatre’l al carrer. L’existència d’uns objectius propis que ens facin avançar com a moviment són aquells que perpetuen la nostra existència i ens donen un perquè més enllà de la voluntat de destrucció.

La nostra tasca és jugar un paper que serveixi com a òrgan vertebrador del moviment antifeixista per tal de no donar lloc a un avenç, ni tampoc a una transformació del feixisme, sinó destruir-lo per complet entenent que és una de les múltiples formes en què se’ns presenta el capitalisme. Som per tant conscients que no podrem destruir-lo si no destruïm també el capitalisme.