Comunicat de la Plataforma Antifeixista per l’1 de Maig del 2014

“De qué sirve decir la verdad sobre el fascismo
si no se dice nada contra el capitalismo que lo origina???”
Bertolt Brecht

Avui, a tota Europa, el feixisme avança si no se’l combat. Avui, com a la primera meitat del segle XX, el feixisme és l’arma secreta del capitalisme per poder aconseguir més rendibilitat i més pau social. Més rendibilitat perquè cada vegada ens escuren més els beneficis de les nostres lluites amb les seves retallades, i més pau social perquè els feixistes esdevenen forces de xoc per aturar les protestes del carrer. Ho estem veient a Grecia, i a Ukraïna, sí, però també als PPCC i a la resta de l’estat espanyol.

En aquest capitalisme que ens ha tocat combatre res no té ni cap ni peus. Els defensors de les llibertats, aixequen tanques amb cutxilles per retallar drets, somnis i esperances. Fronteres assassines que es defensen disparant pilotes de goma contra persones nues. I Centres d’Internament d’Estrangers que ens recorden perillosament a Guantanamo. I això té un nom: feixisme. Igual que és feixisme que els drets dels no nascuts passin per sobre dels de les seves mares; les retallades en sanitat i educació per aconseguir eixugar un suposat deute que ens està robant la vida; o la llei mordassa que ens vol segrestar en el silenci de la por i la complicitat.

I és que en mig d’aquesta estafa que ells anomenen crisi, el feixisme tracta de postular-se com un autèntic salvapàtries, basant-se en un discurs demagògic, xenòfob, homòfob i xovinista. I és per tot això, que la Plataforma Antifeixista s’uneix a la convocatòria de la manifestació unitària de Barcelona l’1 de Maig a les 17:30 a l’Arc de Triomf perquè som ANTIFAS, PERÒ SOBRETOT PERQUÈ SOM ANTICAPITALISTES! I PERQUÈ COM HEM DIT AL COMENÇAMENT, EL FEIXISME AVANÇA SI NO SE’L COMBAT!!!

NO PASSARAN!!!! NO PASSARAN!!! NO PASSARAN!!!!